Миљановић: Срби свјесни удара, формирати јединствен фронт одбране

Срна
Миљановић: Срби свјесни удара, формирати јединствен фронт одбране

БАЊАЛУКА - Предсједник Удружења “Ветерани Републике Српске” Зоран Миљановић изјавио је да су Срби свјесни удара и угрожавања Српске, али и удара на комплетно српство, због чега је вријеме да се прави својеврстан фронт одбране Републике, у којем требају бити сви.

Миљановић је истакао да то што народ излази на скупове, па било да се они одржавају и на међуентитетској линији, ради управо јер је свјестан угрожавања Републике Српске и српског народа.

- А, не из разлога које наводи народни посланик (Листе "За правду и ред") Небојша Вукановић. Он одавно живи у неком свом животу и посматра ствари страначки - оцијенио је Миљановић, реагујући на Вукановићеву изјаву да су се на јучерашњем скупу на међуентитетској линији “скупили дезертери и профитери”.

Он је нагласио да у свему овоме нема мјеста за било какве подјеле, ни страначке ни било које друге, него је ријеч о одбрани Републике Српске.

Након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило за јуче најављени протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ испред Суда и Тужилаштва БиХ “због неиспуњавања формалних услова и из безбједносних разлога”, одржани су мирни протести на ентитетској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и у Херцеговини, односно Невесињу.

Грађани су на пола часа обуставили саобраћај како би исказали незадовољство забраном протеста у Сарајеву и пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора “Службеног гласника” Милошу Лукићу, против којих је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана