Миливојевић: СГВ представља само своје менторе из Сарајева, а никако Србе у ФБиХ

Срна
Миливојевић: СГВ представља само своје менторе из Сарајева, а никако Србе у ФБиХ

МОСТАР - Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић рекао је да "Српско грађанско вијеће /СГВ/ - покрет за равноправност" представља само себе и своје менторе из Сарајева, а никако Србе у Федерацији БиХ.

"Да је СГВ заиста српско бавило би се проблемима српског народа у ФБиХ и оним што је данашњица. Српски народ у ФБиХ практично је пред нестанком. То су питања којим треба да се баве српска удружења у ФБиХ и представници Срба", рекао је Миливојевић, који је представник српске листе "Остајте овдје" у Градском вијећу Мостара.


Он је напоменуо да у фокусу рада и дјеловања СГВ-а нема српског народа, српског језика, писма, неравноправности.

"Стога са правом можемо рећи да СГВ може бити све осим српско. По начину иступа можемо да претпоставимо ко су му ментори", додао је Миливојевић.

Он је нагласио значај подршке српском народу у ФБиХ која долази из институција Републике Српске и од предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"СГВ - покрет за равноправност" данас је саопштио да Срби у ФБиХ "енергично одбацују намјере Додика и његових истомишљеника о споразумном мирном разлазу ФБиХ и Републике Српске". 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана