Милисав: Ниједан учесник састанка није поменуо чланство БиХ у НАТО-у, осим Бећировића

Г.С.
Милисав: Ниједан учесник састанка није поменуо чланство БиХ у НАТО-у, осим Бећировића

САРАЈЕВО - На данашњем састанку Сјеверноатлантског савјета ниједан од присутних амбасадора држава чланица, као ни замјеник генералног секретара НАТО-а ни једном ријечју није поменуо чланство БиХ у НАТО савезу.

Чланство је помињао само бошњачки члан Предсједништва Денис Бећировић са видљивом фрустрацијом што та одлука није на њему да је донесе, рекао је савјетник српског члана Предсједништва Марко Милисав.

- Ми смо јасно истакли да смо задовољни динамиком и квалитетом сарадње уз констатацију да нас охрабрује и чињеница да и највиши представници НАТО-а, попут Јенса Столтенберга, истичу да је чланство питање консензуса домаћих политичара. Амбасадоре смо упознали да је ситуација у погледу сигурности БиХ стабилна без било каквих могућности за сукобе и немире - рекао је Милисав за бањалука.нет.

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ је прецизирао шта је реако током овог сусрета.

- Једино што је у БиХ угрожено јесте суверенитет, али њега не угрожава Република Српска, већ дио међународне заједнице и нелегитимни високи представник са „наметањем“ рјешења и разградњом Дејтонског мировног споразума - рекао је на састанку Милисав.

Милисав је састанку присуствовао у име српског члана Предсједништва Жељке Цвијановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана