Миличевић: Све извјесније да ће СДС имати свог кандидата за градоначелника Бањалуке

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА – СДС није далеко од тога да на предстојећим локалним изборима у Бањалуци изађе са својим кандидатом за градоначелника највећег града у Српској.

Ово наводи предсједник СДС-а Милан Миличевић, након појаве спекулација о томе да ли ће опозиција имати једног кандидата за градоначелника Бањалуке те да ли предсједница Народног фронта, Јелена Тривић, како је најавила, може рачунати на подршку СДС, али и Листе „За правду и ред" својој кандидатури за градоначелника Бањалуке, преноси СрпскаИнфо.

– Ми смо о томе већ активно разговарали на Градском одбору СДС Бањалука. Односи унутар опозиције у Бањалуци су умногоме поремећени. Размишљање у овом моменту у Градском одбору СДС Бањалука, иако то није коначна одлука, јесте то да је СДС врло близу тога да иде са својим кандидатом за градоначелника. О томе се још није гласало нити је донесена одлука, али кад та одлука буде донијета она ће ићи на Предсједништво и Главни одбор СДС, као и све друге општине и градове гдје ће се дати сагласност за коалирање с другим политичким субјектима. Такво је тренутно стање – каже Миличевић.

Прије него што се то уради, како додаје, СДС ће имати билатералне разговоре с Народним фронтом, ПДП, као и Листом „За правду и ред".

– Послије тога ће вјероватно бити одржан један заједнички састанак, коме ће домаћин бити СДС и видјећемо шта ће бити коначно рјешење. Међутим, као што сам рекао, није далеко од тога да СДС у Бањалуци има свог кандидата – додаје Миличевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана