Миличевић: СДС се никад неће одрећи свог првог предсједника

Г.С.
Миличевић: СДС се никад неће одрећи свог првог предсједника

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да се ова странка никада неће одрећи свог првог предсједника и првог предсједника Републике Српске Радована Караџића јер би се у противном одрекла саме себе.

"Да је било другачије, данас не би постојале ни СДС нити Република Српска, а ни БиХ са два ентитета и три конститутивна народа. Као предсједник СДС-а имам часну обавезу одбране историјских чињеница које су јасне и неупитне", нагласио је Миличевић.

Он је подсјетио на изреку римског филозофа и говорника Цицерона: "Историја је свједок времена, свјетло истине, живот памћења, учитељица живота, гласница старине", истичући да би њен аутор данас, да живи у БиХ, вјероватно добио кривичну пријаву од министра унутрашњих послова ФБиХ Исака Раме, саопштено је из СДС-а.

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак поднио је Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против начелника општине Соколац Милована Бјелице због, како је наведено у пријави, величања ратног злочинца и сумње да је Бјелица јавно изнесеним ставовима починио кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости, које је кажњиво према одредбама Кривичног закона БиХ.

Бјелица је у ауторском тексту навео да је први предсједник Републике Српске Радован Караџић изабран 18. децембра 1992. године, али га је "бјелосвјетска мафија осудила и утамничила у Енглеској".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана