Миличевић: Руководство Србије ће пронаћи најбоље рјешење за Космет

Срна
Миличевић: Руководство Србије ће пронаћи најбоље рјешење за Космет

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић изразио је увјерење да ће предсједник Србије Александар Вучић пронаћи рјешење да заштити Србе на Косову и Метохији, те навео да би формирање заједнице српских општина на Косову, као једног од темељних стубова Бриселског споразума, био огроман корак ка рјешењу проблема на Космету.

"Евидентно је да су поједине изјаве и немили догађаји у посљедње вријеме само врста притиска на Србију којем се, у процесу тражења рјешења, нипошто не смије подлећи и тиме показати слабост", напоменуо је Миличевић.

Он је нагласио да мир нема алтернативу и да је сада вријеме за рационалну политику, без страдања, саопштено је из СДС-а.

"Српски народ поднио је огромну жртву и изгубио довољно младости у претходним ратовима који су добијани на бојном пољу, а губљени у завршним преговорима и то је нешто што не смијемо заборавити. Сада је вријеме за дипломатију и побједу жза столомж", истакао је Миличевић.

Према његовим ријечима, вођење рационалне политике базиране на остварењу и очувању властитих националних интереса једини је начин да се у периоду великих превирања српски народ сачува од патње и страдања која су као никада раније обиљежила прошли вијек.

"Сигуран сам да ће државно руководство Србије, на челу са Вучићем, пронаћи најбоље рјешење за ситуацију у којој се налазе Срби на Косову, те учинити све како би се спријечили нови ратови, страдања, економско и инфраструктурно девастирање, те демонизација Срба и Србије какву смо имали прилику гледати крајем прошлог вијека, а која је, у појединим сегментима, присутна чак и данас", навео је Миличевић.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да му је на састанку са међународном "петорком" речено да Србија мора да прихвати њихов приједлог о нормализацији односа са Приштином јер ће у супротном бити суочена са прекидом процеса европских интеграција, заустављанем и повлачењем инвестиција и са свим свеобухватним мјерама које ће нанијети велику штету земљи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана