Mиличевић: Правна борба биће настављена

СРНА
Mиличевић: Правна борба биће настављена

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је данас да привремена мјера Уставног суда БиХ да овој партији дозволи излазак на предстојеће локалне изборе представља резултат упорности ове странке, али да у практичном смислу не значи много, јер ће правна борба бити настављена и треба сачекати правоснажност ове пресуде.

"Ми смо на пола пута, иако смо направили корак ка коначној пресуди. Ово је привремена мјера", појаснио је Миличевић и указао да треба водити рачуна о изборним роковима и правном вакууму како би СДС несметано учествовао на локалним изборима, те да од ЦИК-а БиХ "очекује професионализам".

Миличевић је на конференцији за новинаре рекао да је привремена мјера показује да је та странка остварила велику политичку и моралну побједу, те да је ово што се десило добро и за политичку јавност и за све политичке субјекте у Републици Српској и БиХ.

"Оваква пресуда уводи у правно-политичку праксу нови приступ", рекао је Миличевић и додао да се морају поштовати закони и правила, што је највећи бенефит ове пресуде.

Јовица Радуловић из Главног одбора СДС-а рекао је да СДС од ЦИК-а очекује да овој партији омогући исте рокове и статус који имају остали политички субјекти.

Када је ријеч о одлуци Градског одбора СДС-а Бањалука да подржи кандидатуру Јелене Тривић из Народног фронта за градоначелника, Миличевић је навео да је та одлука донесена демократски и да руководство странке то поштује.

Миличевић је рекао и да је против америчких и других санкција Републици Српској и њеним људима, јер се то директно рефлектује и на свакодневни живот.

Уставни суд БиХ донио је привремену мјеру којом је ЦИК БиХ наложено да овјери учешће СДС-у на локалним изборима, што је ова комисија потом и учинила. Овом одлуком дозвољено је СДС-у да под својим именом наступи на предстојећим локалним изборима.

ЦИК је раније одбио да овјери СДС за учешће на изборима зато што им је блокиран рачун у банци под утицајем америчких санкција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана