Миличевић: Организациона подршка странке за референдум о опозиву

Срна
Миличевић: Организациона подршка странке за референдум о опозиву

БИЈЕЉИНА - Вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић изјавио је да је основна тема данашње сједници Предсједништва странке у Бијељини био предстојећеи референдум о опозиву градоначелника Љубише Петровића и оцијенио да је СДС потпуно спреман у организационом смислу за комплетну логистику.


"СДС је максимално ангажована у Бијељини задњих неколико мјесеци, имамо озбиљан приуступ организацији кампање и самог референдумског дана што се тиче покривања свих бирачких мјеста и акредитованих посматрача", рекао је Миличевић.

Он је навео да је СДС присутан у Бијељини свакодневно и врло ангажован, те да су задовољни током предизборног периода и скуповима са грађанима.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је на конференцији за новинаре позвао грађане да изађу на биралишта у недјељу, 19. марта, те истакао да након тога очекује наставак свог рада, за који је навео да даје резултате.

Сједница Предсједништва СДС одржана је у просторијама Градског одбора странке у Бијељини.

Мартовски погром - доказ да су Срби мученички народ

Вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић изјавио је да мартовски погром на Косову и Метохији извршен прије 19 година још један доказ да су Срби мученички народ.
Миличевић је у Бијељини оцијенио да одговорна национална политика коју води предсједник Србије Александар Вучић и Влада Србије говори како треба заштити Србе на Косову и Метохији.

"Имао сам прилику да боравим на Косову, а наша општина Теслић имала је част да кумује Пећкој Патријаршији, гдје смо дочекали широког срца и осјећали смо се као своји на своме. Током разговора са Србима на Косову и Метохији видио сам да врло тешко живе, под великим притиском", рекао је он новинарима.

Данас се навршило 19 година од мартовског погрома над Србима на Косову и Метохији у којем је убијено 19 људи, а најмање 4.000 Срба протјерано.

Према званичним подацима Унмика и Кфора, уништено је 800 српских кућа и запаљено 35 манастира и цркава, а више десетина српских гробаља девастирано.

На мети албанских хорди су били Срби, цркве и манастири у свим урбаним срединама и приградским насељима попут Срба у Свињару ослоњеном на јужни дио Косовске Митровице, Церској улици и Машинском парку у Обилићу, стамбеним четвртима "Ју програм" у Приштини и Косову Пољу, Патријаршијској улици у Пећи, Гавран насељу и Српској улици у Гњилану и низу других "џепова" у којима су Срби претекли током претходних пет година апсолутног безвлашћа на Косову и Метохији.

Горјеле су цркве Светог Николе у Приштини, Богословија и Свети Архангели у Призрену, Девич у Србици, Свети Илија у Вучитрну, Црква Светог Андреја у Подујеву чији су крст поломиле и обориле разуларене албанске хорде, славећи прогон посљедњих Срба из те општине и још низ српских светиња широм јужне српске покрајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана