Миличевић: Органи СДС-а сутра утврђују став о вету Цвијановићеве

Срна
Миличевић: Органи СДС-а сутра утврђују став о вету Цвијановићеве

БАЊАЛУКА- Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је Срни да ће сутра Клуб посланика и чланови Предсједништва ове странке одржати састанак на којем ће донијети коначан став о вету српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на посљедњи закључак Предсједништва БиХ.

-Предсједништво странке, Клуб посланика и ја као предсједник имамо састанак у 9.30 часова у просторијама Клуба СДС-а у Народној скупштини Српске - рекао је Миличевић.

Он је додао да има своје мишљење, те да ће органи СДС-а о питању вета донијети заједнички став.

За сутра је заказана посебна сједница Народне скупштине Републике Српске о вету српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на посљедњи закључак Предсједништва усвојеног прегласавањем друга два члна.

Посланици би требало да се изјасне о изјави српског члана Предсједништва БиХ о проглашењу веома штетним по виталне интересе Српске закључка Предсједништва БиХ поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојеног без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ.

Народна скупштина према Уставу БиХ разматра изјаву српског члана Предсједништва БиХ и уколико је 10 дана од дана просљеђивања потврди двотрећинском већином од најмање 56 гласова посланика, оспорена одлука Предсједништва БиХ не ступа на снагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана