Миличевић одбио Додика: "Не вјерујем у његове искрене намјере"

Срна
Миличевић одбио Додика: "Не вјерујем у његове искрене намјере"

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас да срамни чин Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, која је одбацила пријаву ове странке за учешће на локалним изборима у октобру, не угрожава само СДС, већ је и директан атак на Републику Српску, што неће допустити.

Политички представници СДС-а су истакли да ће ова партија изаћи на изборе са, како су истакли на конференцији за новинаре, најбољим кандидатима, а правни представници да ће и у форми жалби рјешавати спорна питања зарад очувања интереса СДС-а, али и демократских процеса у БиХ и Српској.

Он је подсјетио да је рачун СДС угашен под притиском странаца, оцијенивши да су битну улогу у томе (не)намјерно одиграли одређени домаћи органи.

Миличевић је на назвао "лицемјерним" позиве лидера одређених владајућих партија за организацију састанака због тога што је његовој партији срамном одлуком ЦИК-а БиХ забрањено да учествује на изборима, наводећи да не вјерује у искрене намјере.

Он је навео да процес у вези са Изборним законом Републике Српске није завршен, али да лидер СНСД-а Милорад Додик има право да позове да се избори спроведу по изборним законима Српске.

"Међутим, ми имамо право на свој политички став и рад", рекао је Миличевић.

Подсјећамо, поменути позив за заједничким састанком послао је лидер СНСД-а Милорад Додик.

Повезане вијести:

Додик предложио Миличевићу да закаже састанак лидера свих странака из Српске: Свако друго понашање је кукавичко

Миличевић: Ако је неко помислио да је елиминисао СДС, преварио се

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана