Миличевић: Нереално да БиХ уђе у ЕУ са страним судијама и ОХР-ом

Срна
Foto: Др Милан Миличевић

БАНЈАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић сматра да је нереално очекивати да БиХ са страним судијама и ОХР-ом, као земља под протекторатом, уђе у ЕУ.

Миличевић сматра да један од приоритета напретка БиХ ка ЕУ треба да буде измјена изборног закона, саопштено је из СДС-а.

“Предуслов напретку ка чланству у ЕУ треба да буде нови изборни закон који ће омогућити формирање демократске власти”, рекао је Миличевић, који сматра да је то темељ и предуслов остварења 14 приоритета које ЕУ очекује.

Он је указао да је потребно водити одговорну националну политику, критикујући актуелну

власт да то не ради.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер уручио је данас у Сарајеву предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто извјештај Европске комисије о БиХ за ову годину у којем се условно препоручује почетак преговора за чланство.

У најновијем извјештају је наведено да Европска комисија поздравља реформске напоре које је БиХ предузела од сједнице Европског савјета у децембру прошле године када је земљи додијељен кандидатски статус, као и брзо ступање на дужност новог Савјета министара у јануару, али су потребни даљи напори да земља испуни 14 кључних приоритета наведених у Мишљењу Комисије по захтјеву за чланство у ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана