Миличевић: Напади Петровића не утичу на СДС

Срна
Миличевић: Напади Петровића не утичу на СДС

ЛОПАРЕ - Предсједник Српске демократске странке (СДС) Милан Миличевић изјавио је након сједнице Главног одбора странке да напади бијељинског градоначелника Љубише Петровића на страначке колеге у Лопарама и Угљевику не утичу на СДС, који је активан и у Бијељини, упркос чињеници да у том граду још нису проведени унутарстраначки избори.

Миличевић је навео да су и данас верификовани неки од мандата у Предсједништву СДС-а који броји до 15 чланова, а до сада је верификовано њих 12, али међу њима нема Петровића који није ни присуствовао сједници.

На бројна новинарска питања о нападима Петровића на друштвеним мрежама на челнике странке у бијељинској регији, Миличевић је одговорио да је Петровић оправдао свој изостанак са састанка, да он с њим контактира и да му је рекао да ће се као повјереник странке у Бијељини бавити провођењем унутарстраначких избора.

Он је додао да било каква различита размишљања међу члановима странке, поготово функционерима, не треба да "излазе из куће", те да је најдемократскије, најреалније и најпристојније да се то изнесе на страначким састанцима.

Предсједник Главног одбора СДС-а Јовица Радуловић рекао је новинарима да су међу политичким закључцима да се странка оштро противи експлоатацији литијума на подручју Лопара, а најавио је и да ће кроз опозициони клуб у парламенту БиХ предложити измјене Изборног закона.

-СДС изражава забринутост јер Европски савјет није одобрио БиХ отварање приступних преговора - навео је Радуловић.

Он је додао да је СДС подржао и смјену министра одбране БиХ Зукана Хелеза због изношења неистина ради застрашпивања и распиривања међунационалне мржње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана