Миличевић: Добри људи данас поново обнављају Саборну цркву у Мостару

СРНА
Миличевић: Добри људи данас поново обнављају Саборну цркву у Мостару

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да добри људи данас поново обнављају Саборну цркву Свете Тројице у Мостару, саграђену прије 150 година, а коју су лоши људи срушили 1992. године.

"Желећи да оставимо иза себе недјела која су чинили појединци, и не желећи да ставимо колективну кривицу ниједном народу, заједно обнављамо богомоље у БиХ гледајући у будућност. 

Присуство патријарха Порфирија данас међу нама и његове ријечи мира и љубави додатна су снага Србима који живе у Мостару и Херцеговини", истакао је Миличевић.

Он је навео да су скромна донаторска средства, али поклоњена из срца, стигла и из Општинске управе Теслић у име свих добронамјерних људи ове општине, саопштено је из СДС-а.

"Саборна црква Свете Тројице је срце окупљања мостарских Срба и сви ми који смо имали част да данас будемо са њима овај дан, окупљене људе и поносни храм заувијек ћемо осјећати и жељети да му се поново вратимо", истакао је Милићевић.

У Мостару је данас организован донаторски ручак за обнову Саборне цркве Свете Тројице, у којем је јутрос литургију служио Његова светост патријарх српски Порфирије, уз саслужење 14 владика и бројних свештеника.

Патријарх Порфирије борави у дводневној посјети Мостару поводом 150 година од освештања Саборне цркве Свете Тројице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана