Миличевић: Да је одговоран, Хелез би сам поднио оставку

Срна
Миличевић: Да је одговоран, Хелез би сам поднио оставку

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да би министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, да постоји одговорност, сам поднио оставку након његових изјава да у Републици Српској постоје наводни кампови за војну обуку.

"Недопустиво је да износи дезинформације које уносе немир, нарушавају безбједносну ситуацију и подстрекавају мржњу које нам је било превише у протеклих неколико деценија. Очигледно је да он нема одговорности, па пријети плановима 'А' и 'Б', неутрализацијом и слично", рекао је Миличевић.

Поводом иницијативе за смјену Хелеза, Миличевић је рекао да посланици ове странке нису ни гласали за његов избор јер су и тада сматрали да није адекватна особа за тако одговоран посао, саопштено је из СДС-а.

Коментаришући недавно обиљежавање 25. новембра у Бањалуци, гдје су чланови БОРС-а повицима дочекали лидере НИП-а, СДП-а и Наше странке, Миличевић је подсјетио да БиХ нема закон о празницима.

"Правило број један за мене је, некако људски, кад већ не постоји закон - нека свако слави оно што жели, али не може наметати другом да слави оно што не жели. Република Српска слави 9. јануар и обиљежава га већ дужи низ из година и то ће чинити убудуће.

Али, то не значи да гурамо прст у око било ком другом народу у БиХ", рекао је Миличевић. Он је навео да подржава да сваки народ у БиХ слави празник који мисли да треба да слави, али не да другом одређује шта не треба да слави или да слави оно што не жели. Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез саслушан је јуче пред Тужилаштвом БиХ у својству свједока поводом његових изјава о наводном постојању војних кампова за обуку у Републици Српској, а Клуб посланика СНСД-а и Српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су иницијативу за смјену Хелеза са функције министра.

Обавјештајно безбједносна агенција /ОВА/ БиХ нема информације о постојању војих кампова и паравојних формација у БиХ, речено је Срни у овој агенцији, уз напомену да су о томе прослиједили информацију предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто. "Послат је одговор да не постоје ни кампови нити било какве паравојне формације", одговорили су Срни из ОБА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана