Миличевић: Бранићемо дигнитет Народне скупштине и владавину права

Срна
Миличевић: Бранићемо дигнитет Народне скупштине и владавину права

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је да ће бранити дигнитет Народне скупштине и владавину права у Републици Српској.

"Гдје нестаде онај патриотизам који је театрално демонстриран у Народној скупштини Републике Српске када је прије само мјесец дана тражено српско јединство по питању блокаде институција БиХ, све док се не донесе нови закон о Уставном суду БиХ и одласку ОХР-а и страних судија", упитао је Миличевић.


Он је истакао да је након данашњег састанка партнера у власти на нивоу БиХ најављено да ће бити прихваћено шест закона на нивоу БиХ, а "ниједан од њих није закон о Уставном суду БиХ, који је према одлуци Народне скупштине Републике Српске обавеза, а прије свих осталих закона", саопштено је из СДС-а.

"Чак се више не помиње ни радна група о закону о Уставном суду БиХ", нагласио је Миличевић.

Партнери у власти на нивоу БиХ договорили су на састанку у Источном Сарајеву да данас на сједници Представничког дома парламента БиХ буду потврђени закони о Високом судском и тужилачком савјету, омбудсману и о приступу информација, као и да буде изабран министар финансија у Савјету министара и потврђен избор замјеника предсједавајућег Савјета министара.

Договорено је и да сутра на сједници Савјета министара буду размотрени и потврђени закон о суду БиХ, односно измјене и допуне, као и да се утврде закони о вину и о странцима и упуте Представничком дому који ће то потврдити у наредних десетак дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана