Милић: У Фонду ПИО нема оних који не раде, а примају плату

Срна
Милић: У Фонду ПИО нема оних који не раде, а примају плату

БИЈЕЉИНА - Директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске Младен Милић изјавио је да у овом фонду нема запослених који примају плату, а не долазе на посао, будући да се зараде обрачунавају на основу електронски генерисане шихтарице о пријави и одјави.

-Као директор Фонда ПИО одговорно тврдим да таквих код нас нема, нити их може бити -  рекао је Милић Срни, поводом захтјева премијера Републике Српске Радована Вишковића директорима јавних предузећа и установа да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим који се воде као запослени, а не долазе на радна мјеста.

Он је прецизирао да је актима Фонда прописано вријеме доласка и одласка са радног мјеста, као и начин пријаве и одјаве електронским путем, који је двострук - приликом уласка у објекат, а потом и на радном мјесту, односно пријавом сваког радника на систем Пио-веб на личном рачунару.

Милић истиче да Фонд ПИО има 585 радника, и да се сви, почев од њега као директора, па до најнижих извршилаца, пријављују приликом доласка на посао, кориштења паузе и на крају радног времена.

-Плата за све запослене у Фонду ПИО се обрачунава на основу електронски генерисане шихтарице о пријави и одјави, односно о раду проведеном на радном мјесту за сваког радника појединачно - нагласио је Милић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је 23. децембра да нерад неће бити толерисан и да ће у наредном периоду захтијевати већу одговорност од људи који воде јавна предузећа или институције у Српској.

Кабинет предсједника Владе упутио је дописи министрима и директорима свих републичких управа и управних организација у којем тражи да до 31. децембра раскину уговоре о раду са свим лицима која се воде као запослена, а не појављују се и не долазе на радна мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана