Милић: Адемовић грубо увриједио православне Србе

Срна
Милић: Адемовић грубо увриједио православне Србе

БРЧКО - Предсједник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић рекао је вечерас Срни да је први замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Кемал Адемовић грубо увриједио све православне Србе у Брчком и Републици Српској, позивајући на додатно распоређивање трупа НАТО-а или ЕУФОР-а у Брчком, уочи највећег хришћанског празника Васкрса.

“Зна сигурно Адемовић какво је расположење Срба у односу на распоређивање трупа НАТО-а, без сагласности сва три народа и оба ентитета. Зна и да је сутра Васкрс, када се упућују поруке мира, толеранције, али је умјесто васкршње честитке, приликом данашње посјете Брчком, показао колико му је у ствари стало до равноправности Срба у БиХ и њиховог мишљења, али и традиције”, рекао је Милић.

Адемовић је позив за распоређивање трупа НАТО-а или ЕУфОР-а упутио, позивајући се на посљедње изјаве предсједника Републике Српске Милорада Додика.

“Ријеч је о класичној замјени теза. Призива се страна војна интервенција ради одбране имагинарног устава, а против онога који покушава да одбрани стварни Устав БиХ, који је од Дејтона на овамо само једном промијењен, и то управо усвајањем амандмана о положају Брчког”, рекао је Милић.

Он је истакао да Адемовић, оваквим изјавама, директно ради против интереса грађана Брчког и развоја економије, због чега је данас наводно дошао у Брчко.

“Умјесто да шаље позивнице страним војним савезима, злоупотребљавајући позицију у Дому народа, предлажем Адемовићу да уложи стварне напоре за очување Устава БиХ, кроз унутрашњи дијалог, поштујући уставну позицију и надлежности ентитета, као и вољу сва три конститутивна народа”, закључио је Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана