Милетић: Учешће кадета у обиљежавању годишњице Битке на Козари природан чин

Танјуг
Милетић: Учешће кадета у обиљежавању годишњице Битке на Козари природан чин

БЕОГРАД - Директор Центра за проучавање глобализације Дејан Милетић изјавио је данас да је учешће кадета Војне и Полицијске академије у обиљежавању 82. годишњице Битке на Козари, природан чин који је најављен и испраћен свим документима, истакавши да се не ради о војсци него о кадтетима, који се обучавају да буду у војсци.

Коментаришући изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да мора да се утврди ко је одобрио “улазак Војске Србије на територију БиХ”, Милетић је за Таnjуг рекао да је јасно да у БиХ постоје снаге које би жељеле да дође до додатне ескалације и подизања тензија.

-Имали смо да се резолуција у УН користи као начин за стварање што већег раздора између Бошњака и Срба, имамо ситуацију злоупотребе институција БиХ у интересу једне стране, бошњачке, која је на све начине гледала да се супротстави интересима српског народа и РС везано за резолуцију УН о геноциду у Сребреници - навео је он.

Милетић каже и да овакве реакције из БиХ нису изненађујуће јер тенденције јесу да се народи у региону што више удаље једни од других, напоменувши да то здушно подржава међународна заједница, прије свега администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена, Немачка, Велика Британија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана