Милановић: Преговори БиХ ће трајати  дуже него што су били под Турцима

Танјуг
Милановић: Преговори БиХ ће трајати  дуже него што су били под Турцима

ЗАГРЕБ  - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас да би у Бриселу на Европском савјету гласао за отварање преговора о чланству БиХ у Европској унији и истакао да је за то био и прије премијера Андреја Пленковића.

Мишљења је, међутим, да ће ти преговори о приступању БиХ Европској унији трајати дуго, како каже, 500 година и дуже него што су били под Турцима.

Да је, додао је, био на мјесту Пленковића тражио би, а премијер то није јер би се морао мало замјерити, а више неће имати ни прилике, да се Хрватима у БиХ обезбеди право да бирају свог члана Предсједништва.

-Треба се изборити за оно што им је отето, оно што им припада по Дејтону, што се Пленковић није усудио да направи, а ја ћу то урадити одмах -  тврди Милановић.

На питање о ситуацији у Украјини, Милановић каже да је ситуација таква да се само чека да се “запали у свјетски пожар”.

Ријеч је, истиче, о рату Русије и Америке, али преко посредника. Прозвао је хрватског премијера Пленковића јер, како истиче, Хрватску треба одмакнути од Украјине.

-Он је хтио да Хрвати учествују у обуци Украјинаца. Зашто? Имамо на челу људе који су неспособни - навео је.

Када, каже, ХДЗ пропадне на изборима, неће имати пуно избора.

-Нема, то је потпуно лишено сваке идеологије, сваког система вриједности. Јер да нису, па након седам година, мајко Исусова… Тај грч и отпор који се пружа, као да ћемо их ми хапсити. Не. Напросто остајете без могућности да арче и харају државне ресурсе, да бирају пробисвјета као што је Турудић. Нећу више говорити но пасаран, то су барабе и разбојници, како против њих? Хришћанском милошћу? Оно што гарантујем је да ћу опет бити као и раније. Нећу бити богзнашта, али нећу бити овако груб - поручио је Милановић новинарима у Пули.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана