Милан Миличевић за "Глас": Посебан фокус на јачању градских одбора

В. К. С.
Милан Миличевић за "Глас": Посебан фокус на јачању градских одбора

БАЊАЛУКА - СДС, послије избора новог предсједника странке, наставља са конституисањем партијских органа, али истовремено и почиње припреме за локалне изборе наредне године, тако да ће посебан фокус бити на градским одборима широм Републике Српске.

Поручио је то за "Глас Српске" Милан Миличевић у недјељу, на изборној сједници Скупштине СДС-а, на којој није имао противкандидата и готово једногласно изгласан за новог лидера странке након што је од лани од новембра обављао дужност вршиоца дужности предсједника.

Унутарстраначки избори су расписани због лошег изборног резултата 2022, а Миличевић истиче да у наредним данима настављају са конституисањем кључних партијских органа, почевши од Главног одбора и Предсједништва.

- Конститутивна сједница новоизабраног Главног одбора биће у наредних петнаестак дана, а тада ће бити изабран и предсједник тог страначког тијела. Након тога почиње и конституисање предсједништва, а пред нама је и избор укупно три потпредсједника странке, који, по аутоматизму, улазе у предсједништво странке, као и предсједник Главног одбора. До краја године требало би да завршимо и изборе за предсједнике актива младих и жена СДС-а, који такође имају столицу у страначком предсједништву - рекао је Миличевић и додао да ће лично, према актима, предложити још девет чланова у предсједништво странке.

Упоредо са избором страначких представника, чланство ће се припремати за предстојеће локалне изборе, који ће бити први велики изазов за странку и њено ново руководство.

- Припреме за изборе практично, можемо рећи, и почињемо, а органи партије ће бити попуњавани утврђеним редослиједом. Изабран је већ нови предсједник Градског одбора странке у Бањалуци, види се нова енергија. За почетак сам задовољан, али то није довољно. Много ће се још радити, не само у Бањалуци него и у другим већим срединама, посебно у градским одборима као што су Бијељина, Градишка, Добој, Требиње. Тек смо на почетку - закључио је Миличевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана