Миличевић за "Глас Српске": Рано је за имена, можда ни ја нећу бити кандидат

Милош Васиљевић
Миличевић за "Глас Српске": Рано је за имена, можда ни ја нећу бити кандидат

Сви који опозиционо размишљају биће наши партнери на локалним изборима. Партија демократског прогреса, Листа за правду и ред, Народни фронт, али и друге формалне и неформалне организације које мисле да актуелна власт Српску не води на прави начин, могу и требало би да сарађују са нама. Не сједимо скрштених руку, већ радимо на терену како бисмо направили добар резултат.

Истакао је ово у интервјуу за “Глас Српске” предсједник СДС-а Милан Миличевић, додајући да је задовољан консолидацијом највеће опозиционе партије, а како је радио знаће се на јесен након избора.

- Задовољан сам комуникацијом са свим одборима, имамо доста енергије, много младих, а одбори имају слободу одлучивања јер немају никакве директиве “одозго” - рекао је Миличевић.

ГЛАС: Шта би био успјех за СДС на локалним изборима?

МИЛИЧЕВИЋ: Успјех је увијек да имате бољи резултат у односу на претходне изборе. Желимо да повећамо укупан број гласова, односно освојимо већи број одборничких мандата и позиција градо/начелника него 2020. године.

ГЛАС: Како теку припреме?

МИЛИЧЕВИЋ: Радимо интензивније него што је то било рецимо прије два мјесеца. Обилазимо општинске и градске одборе, како би одбори спремно дочекали локалне изборе на јесен. Разговарамо са људима о формирању листа, о кандидатурама, потенцијалним коалиционим споразумима у смислу анализе гдје, ко, кога можемо подржати тако да је сигурно да ћемо имати и заједничке опозиционе кандидате.   

ГЛАС: Нека имена већ се помињу. Можете ли рећи нешто више о томе?

МИЛИЧЕВИЋ: Општински и градски одбори дају приједлоге за кандидатуре, а сагласност даје Главни одбор. Испоштоваћемо сваки став локалних одбора јер они најбоље знају ситуацију на терену, а може се очекивати да ће сви наши актуелни градо/начелници у трку и поново побиједити. Што се тиче оних мјеста гдје нисмо локална власт ту ћемо направити јасну процјену ко ће ићи у трку и у већини тих општина и градова СДС ће имати кандидате. Биће, наравно, и заједничких опозиционих кандидата. Рано је да говоримо о именима, тако да још и сам не знам да ли ћу ићи у борбу за начелника општине Теслић, а све ће то одлучити органи странке.

ГЛАС: Највише се прича о Бањалуци, гдје се помиње више имена. Хоће ли СДС имати свог кандидата у највећем граду Српске?

МИЛИЧЕВИЋ: Врло вјероватно да ћемо имати кандидата у Бањалуци, али још је све то незванично. Послушаћемо шта кажу они који нас подржавају у највећем граду Српске, тако да уопште није нереално да имамо свог кандидата. Ипак, сачекајмо сви још неко вријеме. Биће све много јасније за неколико седмица.

Одговор Несторовићу

ГЛАС: Како оцјењујете изјаву Бранимира Несторовића, који вас је поистовијетио са опозицијом у Србији, те да радите против интереса Српске?

МИЛИЧЕВИЋ: До сада нисам одговарао на та питања. Дотични господин није вриједан да му одговарам ни као љекар ни као политичар, али оно што је сигурно јесте то да нема право да говори тако нешто о опозицији и Српској демократској странци која је за њега историја и градитељ нечега што он никада неће достићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана