Мијатовић: Осморка је сада седморка

Срна
Мијатовић: Осморка је сада седморка

САРАЈЕВО - Потпредсједник СДП-а Војин Мијатовић саопштио је да ова странка од ујутро креће хитно у формирање федералне власти те да, што се њих тиче, од данас Осморка више није Осморка него Седморка.

Кључни састанак ужег руководства СДП-а завршио је у Централи ове странке, након чека се Мијатовић обратио новинарима, преносе медији у ФБиХ.

Појаснио је да ће Нермин Никшић након сутрашњег састанка Осморке дати детаљнију и опширнију изјаву.

- Данас смо имали проширени колегијум и донијели смо низ закључака. Ја ћу вам само дио рећи, да би испоштовали договор партнера. Први закључак је да смо дали смо налог нашим кантоналним организацијама да од јутра крену у разговоре са свим политичким странкама око формирања већина у свим кантонима, с посебним акцентом на Сарајево, Унско-сански и Тузлански кантон. Други закључак јесте да СДП од ујутро креће хитно у формирање федералне власти. Приоритет нашег дјеловања је формирање Владе ФБиХ и док се не формира Влада ФБиХ значајно ће се успорити процеси именовања на нивоу БиХ. Тачније, кадрови СДП-а у Вијећу министара ће омогућити именовање само оних неопходних функција за функционисање институција БиХ – казао је Мијатовић.

Додао је да је то најкраћи сажетак свега онога што ће се дешавати у наредном периоду. Што се нас тиче, од данас Осморка више није Осморка него Седморка. За СДП, За нове генерације не постоји више у овим преговорима, а подробније ће их предсједник обавијестити сутра на састанку Осморке - рекао је Мијатовић.

Истакао је да је „ако слушате спинове СДА и ДФ-а, турбулентно код свих само код њих није“.

-СДП је врло стабилан, јак и биће јачи у наредном периоду. Крећемо у формирање власти, остала је још федерална влада и будите сигурни да ће СДП да је води у наредном периоду – додао је Мијатовић и истакао да није у  "браку са НЕС-ом и Странком за БиХ да би се осјећао издано".

- Ово је разговор политичких партија који може бити у добром смјеру или у кривом. Немам баш и неко сјећање према другим странкама, сем СДП.

Осврнуо се и на могућу коалицију са СДА.

- Данас нам није ни на крај памети било да размишљамо о СДА, јер санирамо односе у оквиру постојеће коалиције, она је са осам спала на седам. Што се мене тиче давно се требало спустити на мање бројеве - закључио је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана