Михајилица: Одољели смо свим притисцима

ГС
Михајилица: Одољели смо свим притисцима

НОВИ ГРАД - Опозиција излази на локалне изборе са једним кандидатом за начелника и заједничком листом за Скупштину општине под називом Уједињена опозиција ПДП-СДС, што је јединствен примјер у Републици Српској и што најконкретније осликава нашу одличну сарадњу и јединство које смо постигли у овом мандату.

Кандидат за начелника је примаријус др Душан Гашић, иза којег стоје све опозиционе странке.
Потврдио је ово Миланко Михајилица, члан Предсједништва ПДП из Изборне јединице 1.
 
- Кадидат за начелника, др Гашић, је досадашњи шеф Клуба одборника ПДП у Скупштини општине Нови Град и човјек који је већ деценијама један од стубова ПДП-овог одбора. Изнад свега, др Гашића наши суграђани веома добро знају као часног, поштеног, образованог, стабилног, посвећеног човјека, великог професионалца, доказаног српског патриоту, изузетног хуманитарца и спортског радника. Носилац листе Уједињена опозиција ПДП-СДС биће Младен Шумар из СДС, са којим већ годинама имамо сјајну сарадњу која је резултирала јединством које је за примјер и које ће дати побједнички резултат – рекао је Михајилица.
 
И током овог мандата се можемо похвалити, каже Михајилица, да је опозиција у Новом Граду примјер заједништва који је одолио свим притисцима и чињеницом да се није ни за педаљ одступило од политичких принципа и договора са почетка мандата.
 
- Тако се градила сарадња, али и повјерење, које је резултирало заједничком листом, али и заједничким кандидатом за начелника. Увјерен сам да ће др Гашић бити нови начелник општине Нови Град, те да ћемо након избора остати уједињени, али не више опозиција, него власт која је спремна да преузме одговорност и енергично поправља стање у нашој општини – поручио је.  
 
Михајилица одбацује све грубе лажи и инсинуације изречене на његов рачун у контексту одустајања досадашњег предсједника ОО ПДП Нови Град од начелничке кандидатуре, за коју се се, како каже, Михајилица лично, али и руководство странке Бореновић, Иванић и Црнадак искрено залагали и коју је поменути одбио, будући да је још у марту писменим путем изгубио подршку цијеле опозиције.
 
- Истина је да су удруженим снагама са дијелом СНСД у Новом Граду мене покушали политички елиминисати на начин да ме облате и дискредитују, али требали су знати да у томе нису успјели ни много већи фрајери. Немам намјеру своје вишегодишњо опозиционо дјеловање, моју борбу за одлазак ненародног СНСД-овог режима, промјену власти у Новом Граду и Републици Српској, доказивати било коме, а посебно не придошлицама из СНСД и онима који су са њима били у власти. Дјела и резултати говоре за свакога од нас. Ми данас имамо заједничку листу и кандидата за начелника иза којег стоји читава опозиција и нико и ништа неће довести у питање нашу побједу. Од октобра почиње ново, боље вријеме за Нови Град – истакао је Михајилица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана