Михаиловић: Конзулату у Истанбулу се обратило неколико држављана БиХ

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Конзулату БиХ у Истанбулу обратило се неколико држављана БиХ за помоћ након земљотреса који је погодио ту земљу, рекао је генерални конзул Синиша Михаиловић.

Михаиловић је рекао да се Конзулату обратила жена из Сарајева која није могла да ступи у контакт са држављанком БиХ која живи у Хатају, са којом је у сродству.

Он је навео да је Конзулат тражио све податке и да ће се, чим их добије, обратити органима Турске и видјети шта се дешава. "Надамо се да је све у реду", истакао је Михаиловић.

Он је навео да се Конзулату обратила и држављанка БиХ која живи у Кахраманмарасу, граду гдје је био епицентар земљотреса.

"Имала је хуманитарни проблем који смо ријешили посредством турских хуманитарних организација и њихових институција", рекао је Михаиловић.

Земљотрес магнитуде 7,8 степени Рихтерове скале, са неколико снажних накнадних потреса, погодио је у понедјељак ујутру, 6. фебруара, дијелове Турске и Сирије.

Број мртвих у Турској достигао је 8.574, док су још 49.133 особе повријеђене, док је у Сирији погинуло најмање 2.500 људи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана