Меморандум о јачању веза са дијаспором биће потписан 10. јула у Бањалуци

Агенције
Меморандум о јачању веза са дијаспором биће потписан 10. јула у Бањалуци

Београд - Меморандум о сарадњи влада Републике Српске и Србије у области јачања веза матице и дијаспоре требало би да буде потписан на заједничкој сједници двије владе 10. јула у Бањалуци, најавио је данас директор Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић, преносе агенције.

Он је оцијенио да је данашња сједница Скупштине дијаспоре и Срба у региону знак да Србија жели да унаприједи сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

- То је знак да Влада Србије има позитиван однос према Србима у региону и Србима у дијаспори и да жели на институционалан начин да јача, подстакне и унаприједи сарадњу са тима - рекао је Цицовић новинарима.

Говорећи о важности стварања повољних услова за српску дијаспору да инвестира у свом завичају, Цицовић је рекао да у условима тешке економске ситуације у региону постоји жеља да се дијаспора подстакне да инвестира у Српској, јер су такве инвестиције дугорочније и квалитетније.

- Осим економског интереса, такве инвестиције прије свега имају завичајни однос који ће сигурно гарантовати да ће таква инвестиција бити на добробит за обје стране - рекао је Цицовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана