Међу страдалима у жељезничкој несрећи у Холандији нема држављана БиХ

Срна
Foto: Твитер

САРАЈЕВО - У тешкој жељезничкој несрећи у Холандији, према за сдаа доступним информацијама, нема страдалих држављана БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Амбасада БиХ у Хагу је, позивајући се на досадашње информације, о томе обавијестила Министарство иностраних послова у Савјету министра.

Амбасада БиХ у Хагу је у сталном контакту са холандским властима, те ће о свим новим сазнањима благовремено информисати јавност, наводи се у саопштењу.

Број телефона Амбасаде за све додатне информације је +31 6 33 67 65 56.

У жељезничкој несрећи која се догодила јутрос у 3.30 часова у холандском мјесту Воршотен смртно је страдало пет особа, а 19 је тешко повријеђено.

Путнички воз са око 50 људи је у близини Хага искочио из шина након што је ударио у грађевинску опрему на прузи, саопштиле су холандске службе за ванредне ситуације.

Предњи вагон ноћног воза из града Лајдена за Хаг је усљед удара искочио из шина и слетио у поље, јавила је новинска агенција АНП. Други вагон је био на боку, а пожар је избио у задњем вагону, који је касније угашен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана