Медицинари и пацијенти протестују у Бањалуци

ГС
Foto: Велибор Трипић

На Тргу Крајине у Бањалуци одржано је окупљање здравствених радника и пацијената из времена пандемије вируса корона који сматрају да тадашње изјаве Драшка Станивуковића, бањалучког градоначелника, о кисеонику могле довести до катастрофалних посљедица.

Наиме, окупљање је подржао и директор Универзитетско клиничког центра РС и предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владе Ђајића који је рекао да је након што је Тужилаштво обустава истрагу потвређено да афера "Кисеоник" не постоји.

- Овдје су револтирани здравствени радници и пацијенти, као и породице обољелих који су због његових изјава претрпијели страх - казао је Ђајић, преносе Независне.

Додао је да су окупљени дошли из два разлога.

- Један је тај што је 2.октобра 2021. године Станивуковић окупио своје истомишљенике и тражио хапшење руководилаца здравствених установа - казао је Ђајић. 

Директор УКЦ-а је потом поручио да је први човјек Бањалуке тада додао да користимо прљави и чађави кисеоник.

- Ми, здравствени радници нисмо дозволили да нас то поколеба, како због пацијента, тако и због њихових породица - казао је Ђајић

Према његовим ријечима, потписивање петиције за опозив градоначелника иде одлично, али није могао прецизирати колико је до сада прикупљено потписа.

- Тачне бројке биће саопштене ускоро - казао је Ђајић.

Славица Зељковић, начелница Ургентног центра у УКЦ-у РС, захвалила се свима који су дошли и подржали ово окупљање.

- Све вријеме ове немилосрдне и борбе са корона вирусом, имали смо тешке моменте а један од њих је и афера 'Кисеоник'. Многи грађани су у питање довели све оно што ми радимо - рекла је Зељковићева.

Додала је да се они у тим моментима нису поколебали.

- Наставили смо да радимо јер смо знали да исправно поступамо - истакла је начелница Ургентног центра у УКЦ-у РС.

Станивуковић остаје при ранијим тврдњама

Са друге стране, Станивуковић каже да остаје при ранијим тврдњама.

- Сагласан сам да се не ради о удруженом криминалу, али и даље тврдим да је ријеч о грубом кршењу закона. Никакву другу намјеру нисам имао, осим тога да се ради по закону, да су наше царине заказале, да су наше границе заказале, да је наш закон заказао. На крају, није то афера него чињеница – рекао је Станивуковић, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана