Медицинар гађао зграду владе јајима

ГС
Медицинар гађао зграду владе јајима

МОСТАР - Предсједник Независног синдиката радника здравства из Дома здравља Коњиц Амер Керић је данас у центру Мостара, у знак протеста због кашњења плата, јајима гађао зграду Владе Херцеговачко-неретванског кантона, па је интервенирала полиција.

Керић је за сарајевски портал Кликс рекао да је покушао за данас да договори састанак са представницима власти о рјешавању проблема са исплатом плата радницима коњичког здравства, али без успјеха.

Тврди да плате нису добили ни за јануар и да им већ три касне, а да би ствар била гора, по његовим сазнањима, неће примити ни до Бајрама, због чега су сви запослени у очају и страху за опстанак установе.

"Исцрпли смо све синдикалне методе и не знам шта да више радимо да неко озбиљно схвати ситуацију", рекао је Керић.

Већ је, додаје, слао дописе свим надлежним, али није било никакве реакције што је изазвало нове фрустрације међу радницима.

Претпоставља се да је ово потез очаја у циљу скретања пажње на проблеме здравствених радника у Коњицу.

Због кашњења плата и незадовољства руководством запослени Дома здравља Коњиц 14. новембра прошле године покренули генерални штрајк и протестовали све до 6. фебруара ове године, кад су штрајк обуставили јер су добили новог директора и обећање рјешавања проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана