Мазалица: Санкцијама се директно угрожавају људска права

СРНА
Мазалица: Санкцијама се директно угрожавају људска права

БАЊАЛУКА - Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да се новим пакетом санкција правним лицима и појединцима из Републике Српске директно угрожавају људска права, слобода пословања и тржишта, те проток капитала.

Мазалица је рекао да америчке санкције предузећима у Српској, која имају око 700 запослених, представљају велики удар на те компаније због онемогућавања пословања и примања запослених преко рачуна.

"Очекујем да ће ова предузећа пронаћи начин како да превазиђу те проблеме", рекао је Мазалица новинарима у Бањалуци.

Он је мишљења да све ово говори каква је америчка демократија и њихово поимање свијета.

"Ово су неки камени темељци модерних друштвених демократија, а овдје имамо директно гажење људских права и политичке обрачуне са неистомишљеницима на бази никаквих података и информација", закључио је Мазалица.

Канцеларија за контролу имовине странаца америчког Министарства финансија увела је санкције за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића који, како је наведено, представљају главне изворе прихода за предсједника Републике Српске Милорада Додика и његову породицу, саопштено је из Амбасаде САД у БиХ.

У саопштењу је наведено да је санкционисана мрежа коју чине седам субјеката - Инфинити интернешнел група, "Проинтер", "Калдера", Инфинити медија, К-2 аудио сервис, Уна ворлд нетворк и Сиријус 2001 и два појединца Ђурић и Чичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана