Мазалица: Актуелна политика на Балкану штетна и за Њемачку

Срна
Мазалица: Актуелна политика на Балкану штетна и за Њемачку

БАЊАЛУКА - Посланик у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица рекао је да Кристијан Шмит од почетка, што је показао и поступцима, нема могућност да се наметне као озбиљан политичар, те навео да у Њемачкој постоје политичари и дипломате који се очигледно све више буде и увиђају да је актуелна политика на Балкану погрешна и штетна и за Њемачку.

Он је навео да подржава писмо које је група бивших дипломата и стручњака за Балкан упутила Комитету Бундестага за спољне послове са захтјевом за опозив Кристијана Шмита, оптужујући овог политичара ЦСУ-а да је нанио трајну штету мировном процесу у БиХ и имиџу Њемачке.

"Њемачка је комплексна, вишеслојна земља, у којој постоје различити правци размишљања, различите политичке партије које не подржавају Кристијана Шмита, санкције Русији, глобалистичке агенде", рекао је Мазалица Срни и додао да у Њемачкој постоје и медији који отворено говоре о тим питањима.

Према његовим ријечима, у Њемачкој постоје политичари и дипломате који се очигледно све више буде и увиђају да је погрешна актуелна политика на Балкану, као и према Руској Федерацији.

Мазалица је рекао да Кристијана Шмита нису подржале двије земље чланице Савјета безбједности УН, не подржава га Република Српска, а све је више гласова из Федерације БиХ који га не подржавају.

Он сматра да се треба активно укључити и разговарати управо са тим снагама које виде да ова садашња политика није штетна само за Републику Српску и БиХ, већ и и за Њемачку.

"Ми не треба да гледамо на Њемачку као на земљу која има један политички правац мишљења. Разговарао сам са више Нијемаца, имао контакте са којима се може разговарати и дати доста информација за ову нашу ситацију", навео је Мазалица.

Група бивших дипломата и стручњака за Балкан упутила је у писму Комитету Бундестага за спољне послове захтјев за опозив Кристијана Шмита, оптужујући овог политичара ЦСУ-а да је нанио трајну штету мировном процесу у БиХ и имиџу Њемачке, пише данас њемачки "Шпигл".

У писму које је у посједу овог листа наводи се да његови аутори Шмиту замјерају акције које су "промовисале националистичке снаге и штитиле оне који раде на поткопавању и уништавању БиХ".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана