Машовић ангажовао вехабије

Глас Српске
Машовић ангажовао вехабије

ИСТОЧНО СAРAЈЕВО - Предсједавајући Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Aмор Машовић ангажовао је припаднике вехабијског покрета на ексхумацији жртава у региону Перућца код Вишеграда, сазнаје Срна из извора блиских Тужилаштву БиХ.

- Припадници вехабијског покрета у сриједу су сакупљали посмртне остатке и одјећу жртава протеклог рата. Оно што је грађане Вишеграда узнемирило је чињеница да је Машовић као представник Института за нестала лица БиХ прихватио да вехабије као добровољци траже посмртне остатке - рекао је тај извор.

Било је најављено да ће представници Института који врше ексхумације у Перућцу пронаћи око 100 посмртних остатака, а према сазнањима Срне, представници Међународне комисије за нестала лица констатовали су послије састављања тијела да су пронађене четири жртве.

- Појављивање припадника вехабијског покрета на ексхумацији у Перућцу представља само још једну у низу провокација Aмора Машовића - изјавио је предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз.

Додао је да је то покушај Машовића да додатно увриједи српски народ у вези са дешавањима у протеклом грађанском и вјерском рату у БиХ.

- Не чуде ме такви поступци Машовића, јер је свима познато шта му је крајњи циљ, али ме чуди наше понашање у односу на то - рекао је Ћургуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана