Марш у Бужиму одржан и ове године уз униформе и ратне заставе ВИДЕО

ГС
Марш у Бужиму одржан и ове године уз униформе и ратне заставе
Foto: Скриншот | Марш у Бужиму одржан и ове године уз униформе и ратне заставе

БУЖИМ - Прикази ратних униформи, окупљања бошњачких удружења уз поклике "Алаху Екбер" и људи са зеленим береткама и ове године су били добро познате иконографије марша у Бужиму.

Марш за обиљежавање годишњице акције "Муња", који је протеклих година наишао на велику осуду, опет је поновљен и по свему судећи мало шта се промијенило

Ратни ветерани с ратним заставама, узвикивали су ратне повике, уз увреде на рачун Срба и Републике Српске, коју су назвали "геноцидном творевином", а примјетан је био и већи број дјеце која су носила зелене беретке и заставе РБиХ.

Обиљежавању су присуствовали градоначелник Босанске Крупе Армин Халитовић, министар за борачка питања у Влади УСК Самир Јашарагић, као и начелник општине Бужим.

"Није била узалудна борба за домовину. Како је рекао господин Халитовић, послије деветог (прим. аут. Дан Републике Српске) дође 11. (прим. аут. годишњица акције Муња) и они су тога свјесни. Нису тога свјесни, имали би још више парада и бог зна шта би се дешавало у нашој домовини БиХ" рекао је начелник Бужима Мерсудин Нанић.

Нанић је ово обиљежавање називао достојанственим, мада је прошле године покренута истрага у Тужилаштву БиХ управо због дешавања у Бужиму

Снимци су објављени на Фејсбук страници Удружења Нанићеви Бужимљани.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана