Марковић: Пресуда Међународног суда много важнија од резолуције

Танјуг
Марковић: Пресуда Међународног суда много важнија од резолуције

БЕОГРАД- Историчар Предраг Марковић изјавио је данас да је пресуда сталног Међународног кривичног суда у Хагу по којој држава Србија није крива за злочин у Сребреници важнија од било које резолуције коју би усвојила Генерална скупштина УН.

Поводом најаве министра спољних послова БиХ Елмедина Конаковића да ће тражити надокнаду ратне штете, као и обнову ревизије пресуде суда у Хагу, Марковић је за Танјуг рекао да је пресуда Међународног суда у Хагу много важнија од било које резолуције.

Када је ријеч о усвајању приједлога амандмана на резолуцију о Сребреници у Влади Црне Горе, у којима се наводи да је одговорност за злочине искључиво индивидуална и да не може таргетирати народ или државе, Марковић је изјавио да Црна Гора није лојални савезник Србији, истакавши да су испали мањи пријатељи Србији када су признали тзв. Косово од Румуније, Словачке, Кипра и Грчке.

-Њихово позивање на братство не треба да буде основа наше политике, основа наше политике треба да буде чист интерес - поручио је историчар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана