Mандић: Забрана Божовићу страшна и невјероватна

СРНА
Mандић: Забрана Божовићу страшна и невјероватна

БЕОГРАД - Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да је одлука власти Црне Горе да врати са границе бившег амбасадора Србије, рођеног Никшићанина, Владимира Божовића страшна и невјероватна.

"Ми знамо да је Црна Гора од 2006. године суштински постављена као антисрпска држава, али да ће бити у овом обиму, брутално је, немају срама", рекао је Мандић за Телевизију "Балкан".

Он је за навео да ће послије консултација са Божовићем предузети одређене кораке. Мандић је подсјетио да је црногорска полиција забранила улазак у Црну Гору и бившим рукометним репрезентативцима Србије Владимиру Мандићу и Данету Шијану, као и бизнисмену Братиславу Браци Стоиљковићу. Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић враћен је данас са граничног прелаза Ранче и није му дозвољен улазак у Црну Гору.

Божовић је у телефонској изјави за портал РТЦГ, након што му је забрањен улазак, рекао да је шокиран одлуком државних органа Црне Горе. "Ово је прворазредни скандал, видјели сте пресуду Управног суда и одлуку МУП-а Црне Горе којима ми се дозвољава улазак у Црну Гору. Ја сам због тога и одлучио да данас поново дођем, али на граничном прелазу Ранче, поново ми је уручено рјешење о забрани уласка", нагласио је Божовић. О

н је додао да му је посебно невјероватно да се ово дешава упркос увјеравањима премијера и министара у Црној Гори да ће му бити омогућена слобода кретања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана