Мандић: Резолуција о Јасеновцу није ни на чију штету, па ни Хрватске

СРНА
Мандић: Резолуција о Јасеновцу није ни на чију штету, па ни Хрватске

ПОДГОРИЦА- Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић рекао је да Приједлог резолуције о геноциду у Јасеновцу није усмјерен против било које државе и није ни на чију штету, а може да буде на корист свих грађана Црне Горе.

Током скупштинске расправе о Приједлогу резолуције, Мандић је рекао да ће Црна Гора постати прва држава која ће осудити геноцид у Јасеновцу и то ће служити на част и онима који данас можда неће гласати за резолуцију.

"Позивам их да буду дио велике историје Црне Горе", рекао је Мандић.

Он је захвалио предстваницима Јеврејске заједнице који су подржали иницијативу за усвајање ове резолуције, као и представницима ромске заједнице.

"Сви су рекли ово што говорим и ја сада, а то је да Резолуција није уперене ни против које савремене државе, већ против зла и страшних ствари које су преживјели људи", рекао је Мандић.

Он је истакао да је привилегија парламента да може да уради тако велику ствар на Видовдан, те поручио да Црна Гора држи до своје части и својих предака.

"Знамо да је наша будућност ЕУ, најдаље смо искорачили од држава у региону, урадили смо велики посао сви заједно и направили нешто што нико није очекивао од овог сазива", рекао је Мандић.

Он је позвао посланике да подрже резолуцију и тиме пошаљу поруку о сложној, помиреној, срећној Црној Гори, која зна свој пут и темеље и која зна да поштује своје претке.

Посланик Демократске партије социјалиста /ДПС/ Андрија Николић сматра да ће одговор Хрватске на ову резолуцију бити озбиљан.

Он је навео да су за Посланички клуб ДПС-а неспорни нацистички, расистички и геноцидни карактер усташког режима, као и злочини који су у то име почињени у логору Јасеновац, али да се у предложеној резолуцији о геноциду у Јасеновцу не наводи ко је починио то злодјело.

На тај начин се, како је навео, оставља простор за манипулацију ко је кривац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана