Малољетници осумњичени да су оштетили кућу и оскрнавили гроб

Срна
Малољетници осумњичени да су оштетили кућу и оскрнавили гроб

 ЗВОРНИК - Четири малољетна лица идентификована су као особе осумњичене да су оштетиле кућу Г.С. у мјесту Студенац код Сребренице и разбацала цвијеће на гробу, речено је данас Срни у Полицијској управи Зворник.

Лице из Братунца чији су иницијали Г.С. пријавило је 4. априла Полицијској станици Сребреница да су тог дана око девет часова, четири малољетна лица оштетила његову породичну кућу и разбацали цвијеће на гробном мјесту преминулог З.С. у мјесту Студенац.

Полиција је поступила по пријави, потврдила наводе и утврдила идентитет малољетних лица.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини под чијим надзором се предузимају даље мјере и радње на документовању догађаја.

Полиција је навела да се за све додатне информације потребно обратити надлежном тужилаштву, имајући у виду да је ријеч о малољетним лицима.

Породично гробље Симића у сребреничком селу Студенац, изнад Поточара, оскрнављено је трећи пут. Раденко Симић испричао је да је овај пут оскрнављен гроб његовог брата Зорана, који је преминуо прије три и по мјесеца.

-Први пут су Бошњаци полупали и почупали крстове и споменике у нашем гробљу током посљедњег рата након што су нас протјерали, опљачкали и попалили имовину. Други пут оскрнављен је гроб Миленка Симића и још неки старији споменици прије 20 година и трећи пут 2. и 4. априла ове године - рекао је Раденко.

Према његовим ријечима, полупане су и разбацане вазне, стаклени крстови, а поред пута разбацани вијенци и цвијеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана