Лукић за „Глас“: Није важно шта прижељкује Салкић, Српској сигурно ништа добро

Глас Српске
Foto: ГС

За мало људи у Републици Српској је важно шта прижељкује Рамиз Салкић. Из његовог досадашњег политичког рада је јасно да Републици Српској сигурно не жели ништа добро.

Рекао је ово за портал „Гласа“ вршилац дужности директора Службеног гласника, Милош Лукић, реагујући на изјаву Рамиза Салкића, актуелног посланика у Народној скупштини Републике Српске и бившег потпредсједника Српске, који је на конференцији за медије изјавио како се нада „фер суђењу“ и осуђујућој пресуди у предмету који се води против Лукића и предсједника Српске Милорада Додика.

- У доминантној федералној јавности су оправдане приговоре наших бранилаца карактерисали за политички притисак па ће бити занимљиво гледати на који начин ће се они изјаснити о овоме што је рекао Рамиз Салкић. Да ли ће то сматрати политичким притиском - рекао је Лукић.

Подсјећамо, Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића због непоштовање одлука Кристијана Шмита кога Српска не сматра високим представником, јер његово именовање није потврђено у Савјету безбједности УН.

Додикови адвокати су у приговорима наводили да кривично дјело за које је Додик оптужен не постоји, јер је Шмит нелегалан.

Суд БиХ заказао је за понедјељак, 16. октобар, рочиште на којем би се Додик и Лукић требали изјаснити о кривици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана