Лукић: Указ предсједника Српске биће објављен сутра

Срна
Foto: Принтскрин/РТРС

БАЊАЛУКА- Службени гласник Републике Српске сутра ће објавити Указ предсједника Српске Милорада Додика о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Српске, рекао је новоизабрани вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић.

Овим измјенама закона је онемогућено објављивање одлука ОХР-а и нелегитимно изабраног Кристијана Шмита у Службеном гласнику Републике Српске.

Лукић је рекао да се не плаши Кристијана Шмита и да је Службени гласник, као и све институције Републике Српске, старији од Канцеларије високог представника и за све у Српској много важнији.

"С обзиром на то да у БиХ имамо човјека који се лажно представља као високи представник, ми у Службеном гласнику ћемо се према њему тако и односити. Први задатак нам је, наравно, да објавимо Указе о проглашењу Закона које је потписао предсједник Републике Српске Милорад Додик и драго ми је што ћу моћи учествовати у том процесу", рекао је Лукић за портал ТВ УНА.

Он је навео да ће то бити још једна у низу објава Службеног гласника које се још од јануара 1992. године, од када је објављена прва, односе на важне одлуке које доносе инстуитуције Републике Српске.

Лукић је додао да је Владу Републике Српске, која га је на данашњој телефонској сједници именовала за вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске, упознао са чињеницом како им стоји на располагању, те да ће се Указ предсједника објавити сутра.

"Што се тиче одлука грађанина Савезне Републике Њемачке Кристијана Шмита, он их као и досада може доносити као што доноси све одлуке у свом приватном животу да ли ће негдје ићи на одмор или шта ће данас ручати али као што не објављујемо ни те његове приватне одлуке нећемо ни ове којима он умишља да може доносити одређене законе", рекао је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана