Лукић: У Суду Бих раде што им каже амерички амбасадор

СРНА
Лукић: У Суду Бих раде што им каже амерички амбасадор

БЕОГРАД - Адвокат Бранко Лукић изјавио је Срни да, уколико рочиште против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности "Службеног гласника" Милоша Лукића буде заказано за 20. децембар, то ће бити доказ да је одлука по жалби одбране унапријед донесена, јер у Суду БиХ "раде што им каже амерички амбасадор".

Лукић је указао да ће, уколико рочиште буде стварно заказано за 20. децембар, прије него што се ријеши по жалби одбране, бити очито да је прејудицирана одлука, и истиче да то треба да буде један од разлога за приговор.

"Време ће показати да ли је заказано пре него што је одлучено по жалби, унапред знајући да ће жалба одбране бити одбијена", рекао је Лукић коментаришући то што је на сајту Суда у распореду суђења за 20. децембар уписано рочиште Додику, а да још није донесена одлука ванрасправног вијећа по жалби одбране.

Лукић је додао да непочинства испливају на видјело и да је врло тешко скривати такве ствари, да се увијек нешто покаже, чак и код великих сила, а камоли код Тужилаштва и Суда БиХ.

Лукић сматра да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи "већ написао и пресуду", јер како наводи "они доле се ништа не питају, они раде што им каже амерички амбасадор".

"Циљ је отети имовину Републици Српској и урушити је. Ко год им стане на пут, треба да се елиминише. Знамо како су елиминисали два човека који су покушали да направе дедоларизацију – Муамер Гадафи и Садам Хусеин изгубили су главу. Тако хоће да ураде и са Милорадом Додиком јер им стаје на пут да направе неки свој пројект јединствене БиХ који очито не разумеју", каже Лукић.

Према његовим ријечима, сувише је то за америчке мозгове да знају шта је то конститутивност народа.

Они, истиче, једва да разумију и шта је један човјек–један глас, а камоли конститутивност народа.

Лукић је напоменуо да је Суд БиХ "непостојећа организација", јер нису наведени као орган у Дејтонском споразуму, као и да је формиран с циљем урушавања Републике Српске.

"Није њима Милорад Додик циљ, њима је циљ Република Српска. Хоће да је уруше и направе унитарну БиХ. Јер они би направили и дали Бошњацима државу, али неће да има чиста муслиманска држава у Европи, и онда нас гурају да им ми радимо прљав посао", рекао је Лукић.

Лукић је истакао да Американцима не треба дозволити да праве свађу на Балкану, али да то Бошњаци за сада не прихватају.

Он је навео да Бошњаци не прихватају истину да су им Американци непријатељи, да стално праве свађу, хаос, ратове, уводе санкције, праве непријатеље и уцјењују.

Лукић је указао да би Бошњаци, да имају имало државотворног у себи, схватили да им странци нису потребни јер само праве хаос, нагласивши да су народима на овом простору потребни мир и помирење, да треба да живе, ако не могу једни с другима, онда једни крај других, не слушајући Американце.

"Они су једини људи исламске вјероисповјести који су на страни Америке. Америка је успела да окрене цео исламски свет против себе, оправдано. Не слуша их нико више, немају никакав кредибилитет у исламском свету", каже Лукић.

Лукић је додао да нажалост бошњачка врхушка у БиХ, због уских личних интереса, не дозвољава свом народу да уђе у помирење са остала два народа у БиХ.

Рочиште у предмету против Додика и Лукића одгођено је ове седмице пред Судом БиХ, након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у надлежни суд у Бањалуци. Након одбијања захтјева, тим одбране предсједника Српске има право жалбе.

Додик и Лукић, оптужени за непоштовање одлука Кристијана Шмита, 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли су да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана