Лукић: СИПА контактирала Службени гласник

ГС
Лукић: СИПА контактирала Службени гласник

БАЊАЛУКА – Агенција за истраге и заштиту (СИПА) је контактирала Службени гласник Републике Српске, али ћу их упознати о њемачком држављанину који крши законе у БиХ, рекао је вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић за РТРС.

Навео је да је сваки грађанин дужан да пријави кршење закона.

- Такође треба обавијестити СИПА да има и тужилац коју поступа по одлукама нелегалног Кристијана Шмита - рекао је Лукић.

Лукић каже да су их из СИПА контактирали тражећи неке одлуке.

- Све је прошло веома коректно, за разлику од онога како је било планирано у ФБиХ - поручио је Лукић.

Поручио је да је обавеза свих у Службеном гласнику Републике Српске да спроводе законе институција.

- И данас и сутра, и за десет година осјећаћу се задовољно. И људски и патриотски на високом нивоу, Службени гласник је једна коцкица у мозаику политичке побједе Српске којих ће му будућности бити све више - каже Лукић.

Рекао је да се створио одређен притисак на Републику Српску.

- Зато смо то и урадили у недјељу ујутру. На посао сам дошао у осам часова, у 8.01 већ је био потпис. Потписом је дата сагласност да у Службеном гласнику буди објављени Закон о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске те Указ о проглашењу Закона о непримјењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске. Ми радимо само свој посао, то је наша законска обавеза. На истој линији фронта сам са предсједником Републике Српске, свим институцијама, и задовољан сам што је тако - закључио је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана