Лукић: Наставићемо са објављивањем указа предсједника Српске

Срна
Foto: АТВ

БАЊАЛУКА - Службени гласник ће наставити са објављивањем свих указа које предсједник Републике донесе, те најавио да ће размотири могућност отварања одређених истурених одјељења ради ефикаснијег рада, рекао је вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић.

Он је навео да ће замолити Кабинет предсједника Републике да им се омогући једна канцеларија у Палати Републике гдје би могли отворити једно одјељење. "На тај начин ћемо убрзати објављивање свих указа које предсједник Републике донесе", је Лукић.

Лукић је оцијенио да су БиХ и њен политички систем дотакли дно и да је поражавајуће да Кристијан Шмит покушава да уређује цијели систем и ремоделира га по својој вољи.

Он је истакао да БиХ дотакла дно тиме што је и политички и правни систем подређен некоме ко је неизабран, наметнут, некомпетентан и ко се поставио изнад цијелог система.

"Дешавало се да људи, обично тирани, у својим системима покушавају некога наметнути на неку функцију, али се никада није дешавало да се онда цијели ситем прилагоди том неком појединцу. Вјерујем да се господин Шмит неће увриједити, али правим метафору да је и /римски цар/ Калигула свог коња Инцитатуса поставио за сенатора, али римска држава није поштовала одлуке тог наметнутог сенатора", рекао је Лукић.

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана