Лукић: Мета је Додик као оличење националног јединства

Срна
Лукић: Мета је Додик као оличење националног јединства

САРАЈЕВО - В.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић рекао је, након рочишта у Суду БиХ, да је мета Тужилаштва предсједник Републике Српске Милорад Додик који ужива највећу подршку народа, те да су тужиоци ушли неспремни у процес јер је видљиво да иза њихове намјере стоји политика а не право.

-Да је постојао уживо пренос, грађани би могли да виде оно што је интерес јавности. У судници имамо правну и политичку страну. Правна страна је ова на којој ми сједимо, то су наши адвокати. Са друге стране смо имали тужилачки тим који није дорастао задатку  - рекао је Лукић новинарима у Сарајеву након рочишта у Суду БиХ, у процесу који се води против њега и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Каже да се у судници могло видјети да тужиоци нису спремни и да су понављали питања која су претходно постављена.

-Мислим да је и данас разоткривено да иза намјере Тужилаштва стоји политика која је усмјерена против Републике Српске , а у овом случају против предсједника Републике Српске који по Уставу оличава национално и народно јединство. Очигледно да то некоме смета. У другом сегменту лично против Милорада Додика као носиоца највеће подршке народа - истакао је Лукић.

Он је рекао да ће предложити да тим одбране Тужилаштву испостави рачун на крају овог процеса.

-С обзиром на све правне лекције које су им очитали у овом предмету, које нису мале и које сигурно у правној пракси много коштају -  закључио је Лукић.

Пред Судом БиХ данас је настављен судски процес против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића због “непоштовања одлука Кристијана Шмита”.

Испред Суда БиХ у Сарајеву, прије почетка рочишта, окупио се велики број грађана да би пружили подршку Додику и Лукићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана