Лукaшенко поручио Додику: Знамо да вам није лако, али ви се храбро борите

ГС
Лукaшенко поручио Додику: Знамо да вам није лако, али ви се храбро борите

МИНСК - Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко поздравио је данас досљедну и храбру политику предсједника Републике Српске Милорад Додика, а посебно што чврсто заступа интересе православаца у БиХ и региону.

"Знамо да вам тамо понекад није лако, али ви се храбро борите. Поздрављам то", рекао је Лукашенко након састанака са Додиком у Минску.

Лукашенко је истакао да само храброст, истрајност и снага данас могу да одреди будућност једне државе и региона, преноси БЕЛТА.

Предсједник Бјелорусије изјавио је данас на састанку са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком у Минску да је Бјелорусија спремна да обезбиједи помоћ и подршку Републици Српској, јавља бјелоруска новинска агенција Белта.

Лукашенко је истакао да је читао о активностима предсједника Српске током његове посјете Бјелорусији.

- Поздрављам ваше активности овдје. Треба да знате да ако вама нешто одговора у Бјелорусији у областима технологије, пољопривреде, индустрије или здравства, ми смо увијек спремни да вам помогнемо и да вас подржимо - рекао је Лукашенко.

"Мислим да ту чврсто стојите, заступате интересе православаца и људи који вам вјерују. Ми смо у томе на вашој страни. И можете рачунати на нас. Једном речју, дошли сте код својих пријатеља", нагласио је Лукашенко.

Он је понвио да ће Бјелорусија увијек радо пружати помоћ и подршку Републици Српској.

Лукашенко је напоменуо да Бјелорусија помно прати ситуацију на Балкану.

"Добро знате мој став. О свим случајевима и питањима која постоје и о догађајима који су се одиграли у нама пријатељској Југославији. Када је једноставно раскомадана на дијелове. Знате мој став, мој однос према вама у најтежа времена. Мислим на то када Србија бомбардована", рекао је Лукашенко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Изузетан састанак са Лукашенком, настављамо сарадњу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана