Лукашенко: Апетити Запада расту, покушаће да увуку БиХ и Србију у НАТО

Срна
Лукашенко: Апетити Запада расту, покушаће да увуку БиХ и Србију у НАТО

МИНСК - Предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко сматра да ће апетити колективног Запада само расти и да ће бити покушаја да БиХ и Србија буду увучене у НАТО.

"Улазак Финске у НАТО, а ускоро и Шведске – то је нова фаза ширења на Исток. У Алијансу ће увлачити и БиХ, Молдавију, Грузију, Србију. И све ће се одвијати по украјинском сценарију", упозорио је Лукашенко на састанку са руководством државних органа система за очување националне безбједности.

Лукашенко је истакао да се Бјелорусија фактички налази у епицентру дуготрајне и највеће војно-политичке кризе у којој се користе старе методе застрашивања, те указао да су се скоро сви европски лидери претворили у грађане САД, преноси агенција БЕЛТА.

"Прогнозе су разочаравајуће. Апетит и активност колективног Запада ће само расти. Вашингтон и његови савезници ће наставити да се шире. НАТО. Ситуација је више него повољна за њих. Рећи ћу директно, без непотребне дипломатије: скоро сви европски лидери су се претворили у грађане САД. Нема сумње чија политика, чији интереси доминирају на територији ЕУ", оцијенио је Лукашенко.

Предсједник Бјелорусије сазвао је данас проширени састанак са руководством државних органа система националне безбједности.

"Морамо искрено и, што је најважније, људски да разговарамо о најхитнијим питањима у области националне безбједности. Што је могуће објективније, без уљепшавања, да процијенимо праву ситуацију у Бјелорусији и око ње", рекао је Лукашенко на почетку састанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана