Љубојевић: Лицемјерно од О'Брајена да подржава некога ко нема легалитет

Srna
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић изјавила је Срни да је лицемјерно од помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Џејмса О'Брајена, као представника државе која пропагира демократију по свијету, да подржава некога ко се представља као високи представник, а нема легалитет, као и бонска овлаштења и колонизацију БиХ.

Љубојевићева је истакла да је разочарана, али не и изненађена, порукама које су објављене након састанка О`Брајена, америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија и Кристијана Шмита.

"Жалосно је да господин, који је учествовао у писању Дејтонског мировног споразума, данас говори и понаша се овако... Гдје су слободе и права народа у БиХ? Можемо ли 30 година након рата сами разговарати и договарати будућност?", упитала је Љубојевићева.

Она је навела да се чини да Стејт департменту и осталима није у циљу суживот народа у БиХ.

"Сваки пут када представници конститутивних народа постигну договор и крену у рјешавање проблема, појави се овако нека ситуација која додатно закомпликује све. Тако је од Кутиљеровог плана", нагласила је Љубојевићева.

Амерички дипломата и Кристијан Шмит састали су се данас у Сарајеву гдје су разговарали о најхитнијим изазовима с којима се БиХ суочава, укључујући изборни интегритет.

О`Брајен је потврдио подршку САД Шмиту и његовом кориштењу бонских овлаштења за спровођење Дејтонског споразума, подршку БиХ и њеним институцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана