Љубојевић: Бошњаци су срушили све односе и свако повјерење

Срна
Љубојевић: Бошњаци су срушили све односе и свако повјерење

БАЊАЛУКА - Члан Главног одбора СНСД-а Ања Љубојевић изјавила је да се у БиХ данас има мало о чему разговарати, јер су Бошњаци срушили све могуће односе и свако повјерење, дјелујући мимо Устава, кршећи законе и прописе.

”Минимум који требамо имати да бисмо разговарали о било чему није обезбијеђен, нити неко од њих показује став да се то промијени. Постоје питања која се морају рјешавати, али немамо нимало повјерења да ће се испунити потребно за напредак ка европском путу, јер Бошњаци то не желе”, нагласила је ЛЈубојевићева коментаришући најаве да наредне седмице буде одржан састанка лидера странака које чине власт на нивоу БиХ.

Она је оцијенила да у европској причи о БиХ бошњачка политичкој елити види само још једну шансу да покушају нешто да ушићаре и да отворе пут ка отимању надлежности Републике Српске.

“Видимо да је и у самој Европи неред и да је све на европском путу БиХ под упитником. Ми смо показали да смо одлучни и чврсто опредијељени да се цијели процес убрза и да се спроведу реформе у складу са Уставом и Дејтонским споразумом.

Нећемо пристати на било шта што је против Устава. Бошњаци су направили застој и сада покушавају свим силама да гурају и неку причу о чланству у НАТО, која је немогућа и неће се никада реализовати, како би скренули пажњу са блокада које праве”, истакла је Љубојевићева реагујући на изјаве бошњачких политичара о, како кажу, застоју БиХ на НАТО путу.

Она је додала да и Хрвати имају супротан став од Републике Српске када је ријеч о чланству у НАТО, али то ништа не мијења.

“Свима је јасно да питање НАТО пута не постоји, можемо говорити само о сарадњи и ту сва прича завршава. Није остављен никакав простор за било чија произвољна тумачења. Све је јасно дефинисано и потврду за то су дали и највиши заничници НАТО савеза”, констатовала је Љубојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана