Љепојевић: Важно да се у свијету чује и глас Српске

СРНА
Љепојевић: Важно да се у свијету чује и глас Српске

БЕЧ- У Бечу су вечерас промовисане књиге у којима су сабрани говори предсједника Републике Српске Милорада Додика, за које је приређивач Милан Љепојевић истакао да представљају својеврсно свједочанство о континуитету политике очувања, развоја и одбране Српске и да је важно да се то чује у међународним оквирима.

Ријеч је о комплету књига од пет дијелова у којима су сабрани многобројни говори, бесједе и јавна обраћања предсједника Републике Српске, који свједоче о његовим активностима и политичком програму у протеклих 20 година.

Он је навео да то представља његов извјештај који је, прије свега, подносио грађанима Републике Српске, као и политички програм за који се залаже током посљедње двије деценије.

"Суштина тог програма је јасна, а то је да за српски народ у БиХ нема будућности без стабилне и јаке Републике Српске, чије су надлежности потпуно јасно дефинисане у Дејтонском споразуму", рекао је Љепојевић на промоцији у Представништву Републике Српске у Бечу.

На промоцији је истакнуто да ово збирно издање представља анализу друштвено-политичких кретања и односа у Републици Српској, БиХ, региону, Европи и свијету, а основна порука је позив на јединство у заштити интереса Републике Српске уз уважавање принципа међународног права и Дејтонског мировног споразума.

Према његовим ријечима, важно је да се глас Републике Српске чује и поштује у међународним оквирима, а једна од основних порука је да је неопходно да се досљедно заступају интереси Српске и њених институција у оквиру БиХ, али и на међународном нивоу.

"Такође, да се изазови рјешавају мирним путем, кроз дијалог и међусобно уважавање, те да се поштује међународно право и Дејтонски споразум", рекао је Љепојевић.

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић изразио је задовољство што је промоција организована у Бечу, истичући да ово издање својим порукама доприноси јачању идеје заједништва, што је веома важно и за многобројну српску заједницу у Аустрији.

"Значајан сегмент овог издања представља јачање идеје националног јединства, које није усмјерено против других народа, али је важно како би се Република Српска могла одупријети бројним међународним притисцима. Кроз ову промоцију желимо да нагласимо подршку идеји мира, стабилности и регионалне сарадње уз уважавање нашег идентитета, културе и традиције", рекао је Филиповић.

Промоцији, организованој уз подршку Представништва Републике Српске у Аустрији, присуствовали су бројни угледни представници српске заједнице у Бечу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана