Линта: Видовдан је симбол страдања и патње али и симбол слободе

Срна
Линта: Видовдан је симбол страдања и патње али и симбол слободе

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поручио је да је Видовдан симбол страдања и патње, али и симбол слободе, херојства, витештва, отпора туђину и вјере и наде у боље дане.

Честитајући празник грађанима Србије и свим Србима у региону, Линта је оцијенио да је Видовдан један од најважнијих темеља колективног идентитета српског народа.

"На данашњи дан се са великом захвалношћу сјећамо српских јунака који су положили своје животе од косовског боја до данашњих дана за отаџбину, вјеру и народ. Такође, на данашњи дан одајемо са дубоким поштовањем признање српским ветеранима који су се деведесетих година прошлог вијека часно, честито и храбро борили за државу и слободу свог народа", навео је Линта.

Он је честитао данашњу крсну славу Војске Републике Српске /ВРС/ свим ветеранима, њиховим породицама и свим припадницима Трећег пјешадијског пука /Република Српска/ Оружаних снага БиХ, који баштини традицију славне ВРС.

"На овај дан се са поносом и достојанством сјећамо огромног доприноса Војске Републике Српске у одбрани Републике Српске. На тај начин су обезбедили да је барем дио српског народа западно од Дрине и Дунава опстао на вјековним огњиштима и живи у слободи", истакао је Линта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана