Линта: Србија да упути протестну ноту бих због напада на српску дјецу у Мостару

Срна
Линта: Србија да упути протестну ноту бих због напада на српску дјецу у Мостару

БЕОГРАД - Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позвао је Министарство спољних послова Србије да упути протестну ноту БиХ због ширења мржње и напада на српску дјецу у мостарском насељу Баћевићи.

Линта сматра и да ово министарство тај напад треба најоштрије да осуди и да тражи јавну осуду од званичника из реда хрватског народа у БиХ, саопштио је Савез Срба из региона.

Такође, Линта позива Министарство спољних послова Србиј да тражи све битне информације везане за поступање надлежних органа БиХ у овом случају, као и хапшење и адекватно кажњавање починилаца.

"За српске повратнике у Мостару била би веома лоша порука ако ово постане још један насилан инцидент за који нико није кажњен", упозорио је Линта.

Он је оцијенио да напад на српску дјецу у Мостару представља злочин из мржње групе хрватских шовиниста.

Линта је навео да је та група хрватских шовиниста синоћ напала српску дјецу у мостарском насељу Баћевићи и да је игралиште и друштвени дом облијепила крстовима, словом "У", натписом "ХВО" и другим плакатима увредљивог садржаја.

Он је подсјетио да се у Баћевићима прије четири ноћи чула и рафална паљба.

"Српски повратници, а посебно дјеца, три дана су изложена насиљу и застрашивању хрватских екстремиста који су дошли са два аутомобила у насеље. Очигледно је да се ради о смишљеном нападу јер се Баћевићи српско повратничко село", истакао је Линта. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана