Лидеру покрета "Ослобођење" забрањен улазак у БиХ

Срна
Лидеру покрета "Ослобођење" забрањен улазак у БиХ

БЕОГРАД - Лидер покрета "Ослобођење" Млађан Ђорђевић саопштио је да му данас није дозвољен улазак у БиХ на граничном прелазу Скелани, уз образложење да представља пријетњу безбједности БиХ, јавном поретку, јавном реду и миру.

-Управо сам враћен са граничног прелаза Скелани. Није ми дозвољен улазак у БиХ због претње безбедности, јавном поретку, јавном реду и миру - написао је Ђорђевић на "Твитеру".

Појаснио је да је кренуо код оца Луке у манастир Карно на помен блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију. Ђорђевић је објавио на "Твитеру" рјешење о забрани уласка у БиХ које му је издала Гранична полиција БиХ.

Ђорђевић је најавио да ће уложити жалбу на рјешење о забрани уласка и тражити да му се образложи и докаже на који начин је он опасност по поредак БиХ.

-Мени је несхватљиво да у данашње време постоје и даље неки тајни спискови и да је ово однос људи из Федерације БиХ према Србима, јер мени је забрањен улаз као Србину, православцу, човеку који је пошао у цркву, а никада никакве везе нисам имао ни са каквим ни криминалним радњама, ни са тероризмом, нити са било чиме - рекао је Ђорђевић.

Он је указао да је јавна личност, да се бави политиком, а био је и савјетник предсједника Србије, и бавио се регионом, те путовао у свим земљама региона и није неко ко би могао да са таквим образложењем буде враћен са граничног прелаза.

-Очигледно је да се прича о неким вредностима у којима не постоје границе и људи могу слободно да се крећу или слободно да мисле, за БиХ не важе, јер ако си Србин онда си заустављен и прогањан - рекао је Ђорђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана